15 Gün Ücretsiz Dene

Müşterilerinizi Elde Tutabilmek İçin: İçerik Pazarlaması

Müşterilerinizi Elde Tutabilmek İçin: İçerik Pazarlaması

Müşterilerinizi Elde Tutabilmek İçin: İçerik Pazarlaması

Günümüzde markalar arası rekabetin çok yoğun olduğunu biliyorsunuz. Bu yoğun rekabet sürecinde geleneksel pazarlama yöntemleri insanların ilgisini çekmiyor. Böylelikle müşteri ve marka arasında bağın kurulması da bir o kadar zorlaşıyor. İnsanların dikkatini çekmenin en iyi yolu ise içerik üretmek. Bu sebeple markalar tercihlerini kendi yönüne çevirmek için başvurdukları yöntem “içerik pazarlaması” oluyor.

 

Peki nedir bu içerik pazarlaması?

 

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli şey içerik pazarlamasının satış amacı gütmüyor olması. İçerik pazarlamasıyla bir ürünü satamazsınız, ancak o ürüne dikkatleri çekmeyi başarabilirsiniz. Bir içerik satış amacı güdüyorsa zaten hedefinden şaşmış olur. İçerik pazarlamasının hedefi, müşterilerinin ihtiyacı olan bilgiyi onlara sunmasıdır. Bu bilgi doğrultusunda da müşterinin marka yönünde harekete geçmesini amaçlar.

İçerik pazarlamasını net bir şekilde tanımlayacak olursak,  sahip olunan müşteriyi elde tutmak ve yeni müşterilere sahip olmak amacıyla içerikler üretilen yeni nesil bir pazarlama sürecidir demek yanlış olmaz.
 

İçerik üretilirken neler göz önünde bulundurulmalı?

 

  • Hedef kitlenizi tanıyın. Bir marka olarak hedef kitlenizle iletişime geçerek bağ kurmak istiyorsanız onları tanımanız çok önemlidir. Hedef kitlesini tanımayan ve onların istekleri bilmeyen bir marka doğru içerik oluşturamaz.

 

  • İçeriklerinizi belirleyin. Hedef kitlenize ne gibi içerikler sunacaksınız? Hedef kitlenizin görmek istediği içerikler neler? Ne sıklıkla içerik üretmelisiniz? Bu sorular üzerinde özellikle durmanız gerek.

 

  • İçeriklerinizi hedef kitleyle buluşturacağınız doğru mecraları bulun. Oluşturduğunuz içerikler hedef kitleye ulaşmazsa hiçbir anlam ifade etmez.

 

  • İçerikleriniz markayla uyumlu olsun. Siz markanızı nasıl anlatırsanız müşterileriniz markayı o şekilde tanıyacaktır. Bu nedenle oluşturduğunuz içerikler markanızı her zaman doğru yansıtmalıdır.

 

  • İçeriklerin geri dönüşlerini her zaman ölçün. Yapılan ölçümler içerik pazarlama stratejinize doğru yön vermenizi sağlar.


Similar entries

Why we do what we do

Why we do what we do

Tony Robbins insanların hareketleri altında yatan "görünmez güçler"den bahsediyor 

 

Okullar Yaratıcılığı Öldürüyor

Okullar Yaratıcılığı Öldürüyor

Var olan eğitim sistemindeki yanlışlıkları Ken Rabinson çok güzel ifade ediyor.

 

Türkiye'deki Yatırımcı Şirketler ve Yatırımcı Ağları

Türkiye'deki Yatırımcı Şirketler ve Yatırımcı Ağları

Bir girişimci olarak bir ürün meydana getirdiniz. Her girişimci gibi girişiminizi verimli ve kazançlı bir şekilde büyütmek öncelikli amacınız. Fakat neredeyse her girişimcinin başlangıçta yaşadığı ...

İşini Büyütmek İsteyen KOBİ'lere Küçük Tavsiyeler

İşini Büyütmek İsteyen KOBİ'lere Küçük Tavsiyeler

Bu yazımızda işini büyütmeye çalışan KOBİ'lerimiz için bir tavsiyeler dizisi kaleme aldık. Gelin yakından bakalım.

İşlerini, bir işletmeyi büyütmek her patronun hayali ve temel amacı ...

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

İlk yazımızı kısaca özetleyelim: “Nicelik değil Nitelik” diyerek kalite kavramına vurgu yaptık. Bu haftaki “Civarda değil dibinde ol” düşünce yapısının başlangıcını ise Netflix örneği üzerinden ...