15 Gün Ücretsiz Dene

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

İlham Veren HikayelerKariyerKobilerYeni Girişimciler

Vizyoner Düşünceler No. 2 | Civarda değil dibinde ol!

Yeni serimizin 2. yazısıyla bayram dönüşü karşınızdayız! İlk yazıyla ilgili çok güzel dönüşler aldık, Workif ekibine bayram hediyesi gibi oldu. Şimdi sırada ikinci yazımız var. Hadi başlayalım.


İlk yazımızı kısaca özetleyelim: “Nicelik değil Nitelik” diyerek kalite kavramına vurgu yaptık. Bu haftaki “Civarda değil dibinde ol” düşünce yapısının başlangıcını ise Netflix örneği üzerinden yapmıştık. Şimdi bu mentaliteyi biraz daha açıp resmi daha temiz görmeliyiz.

 

Mevcut teknoloji, yazılım, uygulama ve mobil endüstrisi sayesinde herhangi bir şeye internet sayesinde anında ulaşabiliyoruz. Anında herhangi bir ürüne iyi ya da kötü deyip herhangi bir ürünü sayısız muadili ile kıyaslayabiliyoruz. Twitter’a geçip seri bir lince katılıp oradan Facebook’ta akrabaları arkadaşlıktan çıkardıktan sonra Instagram’a geçerek içeriğin özgünlüğünden ve kalitesinden bağımsız sadece platformda aktif olduğumuzu göstereceğimiz bir paylaşım yapabiliyoruz. Koştuğumuz, yürüdüğümüz, her gün gidip geldiğimiz yol, uyuma ve uyanma saatimiz her şeyimiz kaydediliyor. Ağzımızdan çıkan bir cümleyle ilgili herhangi bir reklama denk gelmemiz yarım saati bile bulmuyor.

 

Her şey birbiriyle bağlantılı, her şey ulaşılabilir ama alternatif olabilmek zor.

 

Netflix üzerinden örneklemeye devam edelim. Az önce okuduklarınıza ilk duyduğumuzda çok şaşırmış olsak da her şey gibi bu da normalleşti. Peki normal olmayan ne? Markaların hayatımızın daha da içinde olması. Biz onlardan vazgeçsek de onların bizden vazgeçmemesi. Bizi asla bırakmıyorlar. Onlardan ayrılmamamız için her şeyi yapıyorlar.

Netflix rakipleri arasına en yakın arkadaşlarımızı, en sevdiğimiz restoranları, yemeği, hobilerimizi, okuduğumuz kitapları ve bizi başka bir şeyle oyalayacak herhangi bir şeyi koyuyor.

Bunu da açıkça söylüyor. Yani onun rakibi sadece BLUTV, PuhuTV, Amazon Prime, Youtube ya da Vimeo değil. Bunlar civardaki rakipler. Dibimizde, en yakınımızda ise yine hobilerimiz var. Bizi Netflix izlemekten alıkoyacak en büyük ve ücretsiz uğraşlar, gerçek yaşamımızı şekillendiren en sevdiklerimiz! Netflix, sevgilimizle buluşmamızı (date) dert etmiyor. Hatta destekliyor. “Sevgilinle buluşup n’apacaksın, otur binge-watch yap!" demiyor. "Sevgilinle birlikte yap." diyor. Civarımızda değil, dibimizde. Hobilerimize dokunarak bizi bağlayıcı kılıyor. Bize önerileri yine aynı konsept içerisinde devam ediyor. Bu yöndeki iletişim çalışmalarını, pazarlama çalışmalarını, bağımsız çalışmaları ve Instagram postlarını destekliyor. Twitter’daki marka dili diğer büyük markalara göre oldukça özgün. Korkmuyor. Güvenli alan yaratmadan kullanıcılarıyla konuşabiliyor.

 

Had, hudut, sınır. Mesafeyi kim koyarsa koysun bunu hissedersiniz. Netflix bunu yapmamakla birlikte, bundan bahis bile açmıyor.

 

Siz de girişiminizle ilgili kullanıcıya sağlayacak bir fayda ararken sadece kullanıcının kendisine değil günlük yaşantısına da entegre olabilecek bir yenilik ya da özellik üretmelisiniz. Girişiminiz kullanıcının en yakın arkadaşı olmasın, ihtiyacı olduğu anda tam dibinde olsun! Pek çok internet kullanıcısı dizileri izlemek için sezonun bitmesini bekliyor. Her hafta sıradaki bölümü beklemek sanıldığı kadar popüler bir şey değil. Bu kritik noktayı fark eden Netflix, tüm içeriklerini bitmiş şekilde kullanıcıya sunuyor. Tatmin olmasını istiyor.

 

Tadı damağında kalmasın. Yesin, içsin, tüketsin.

 

İstediği dilde istediği kalitede! Nasılsa binge-watch sonrası algoritmik yönlendirmeyle %90’dan daha fazla seveceği farklı bir öneri tünel çıkışında pusuda bekliyor. Öyle ki Netflix jenerikleri bile izlemeden geçmeniz için size fırsat sunuyor. Bu kadar yakında, bu kadar dibimizde. Çevrimiçi ya da çevrimdışı! Hep burada.

 

Siz de orada olun! 

Orada olduğunuzdan emin olun.

 

Makas üretiyorsanız, terzinin elinin attığı yerde değil kompakt bir tasarım ile sürekli terzinin parmaklarında olun!

 

Kullanıcının ona sunulanı anlamak ve aramak için harcadığı her vakit size olumsuz olarak döner. İlk yazımızda da belirttiğimiz gibi hobileri çok iyi tanıyın, ihtiyaçlara kulak verin.

 

Ve profesyonellerle çalışın.

Özen ve özveri göstermeyi içsel motivasyon olarak benimseyen kişilerle.

 

Sıradaki düşünce yapısı: Yeniyi üretirken popüleri arkana al.

 

Haftaya görüşmek üzere!

Workif


Similar entries

Why we do what we do

Why we do what we do

Tony Robbins insanların hareketleri altında yatan "görünmez güçler"den bahsediyor 

 

Girişiminizi Globale Taşıyacak 5 Vizyoner Düşünce

Girişiminizi Globale Taşıyacak 5 Vizyoner Düşünce

Girişimci olmanın tek bir kuralı var! Yapmak. Sadece bu. Başlamak. İşinize inanmanın yolu bu. Profesyonelliğinizi zamanla kazanacağınız upuzun bir yolculuk. O sabah girişiminiz için uyanmıyorsanız ...

Viz. Düşünceler No. 4 | Deneme sun, deneyim yarat!

Viz. Düşünceler No. 4 | Deneme sun, deneyim yarat!

Üçüncü yazımızı kısaca özetleyelim: “Yeniyi üretirken popüleri arkana al!” diyerek önce müşterilerinizin dikkatini çekin ve onları girişiminize/platformunuza davet edin! “Yeni" kavramı, içinde benzersizlik ...

Türkiye'deki Yatırımcı Şirketler ve Yatırımcı Ağları

Türkiye'deki Yatırımcı Şirketler ve Yatırımcı Ağları

Bir girişimci olarak bir ürün meydana getirdiniz. Her girişimci gibi girişiminizi verimli ve kazançlı bir şekilde büyütmek öncelikli amacınız. Fakat neredeyse her girişimcinin başlangıçta yaşadığı ...

Vizyoner Düşünceler No. 3 | Yeniyi üretirken popüleri arkana al!

Vizyoner Düşünceler No. 3 | Yeniyi üretirken popüleri arkana al!

İkinci yazımızı kısaca özetleyelim: “Civarında değil dibinde ol” diyerek müşterilerinizin hobilerini ezbere bilin dedik. Bu hobilerle ilgilenin, onları işinize entegre edin ve de gerçek profesyonellerle ...