15 Gün Ücretsiz Dene

İş Hayatına Adapte Olabilmeniz İçin Workif'den Öneriler

İş Hayatına Adapte Olabilmeniz İçin Workif'den Öneriler

Kariyer

İş Hayatına Adapte Olabilmeniz İçin Workif'den Öneriler

İş bulmak, yeni bir işe başlayacak olmak insanı heyecanlandırdığı kadar strese sokan bir durumdur. Çünkü işten çıkarma ve işsizliğin olduğu bir dönemde yaşadığımız için iş hayatına adapte olmak her zamankinden daha önemlidir. İş bulduğunuzda atacağınız adımlar geçmişinizde attığınız adımlardan çok daha yeni adımlar olacaktır. Yeni bir ortam, ortamda uyulması gereken kurallar, birlikte çalışacağınız yeni iş arkadaşlarınız, sizden beklentileri olan yeni müdürünüz stresleneceğiniz bir durum olmamalıdır. Siz zaten bu işi alarak en büyük adımı atmış bulunmaktasınız ve iş hayatınızı pozitife çevirmek sizin elinizdedir. Şimdi size stresinizi ortadan kaldıracak önerilerde bulunacağız.

 

  • Çalışmaya başlamadan önce şirketiniz hakkındaki tüm bilgileri öğrenmeye çalışın. Şirket nasıl bir geçmişe sahip? Misyonu ve vizyonu neler? Şimdiye kadar ne gibi işler yapmış? Şirkette hangi departmanlar mevcut? Şirketin pazardaki konumu ne? Rakipleri kimler? Şirket kendini ortamda nasıl tanıtmış? Edindiğiniz bilgiler doğrultusunda siz şirketi nasıl tanımlarsınız? Bu hem sizin adapte olmanızı sağlar hem de çalışmaya başladığınızda size yardımcı olacak bir konudur.

  • İş başlangıcında size net bir görev tanımlaması yapılmamış olabilir. Bu sebeple yeni iş görevinizi tanımlamanız size yardımcı olacaktır. Fakat unutulmamalı ki görevler değişime uğrayabilir. Günümüz şirketleri görevler konusunda sizden esnek olmanızı, yeni görevler alabilmenizi bekler. Bu adımı aklınızdan asla çıkarmamanız, yeniliğe açık olmanız, kendinizi her konuda geliştirebileceğiniz kadar geliştirmeniz gerekmektedir.

  • Kendinize zaman tanıyın. Kimse sizden ilk gün işe adapte olmanızı beklemez. Çünkü gireceğiniz yeni ortam da size adapte olmak zorundadır.

  • İletişim becerinizi geliştirin. Çünkü iş ortamında sürekli aktif bir iletişim durumu söz konusudur. Etkili bir iletişim becerisi, çalışma hayatına adapte olma ve başarılı olmanın en büyük sırrıdır.

  • Şirkette bulunan herkesle tanışın. Bu size yeni ortamda kendinizi yabancı hissetmenizi engeller.

  • İşinizle ilgili anlamadığınız her noktayı sorun, notlar alın. Biliyormuş gibi davranmak sizi yalnızca negatife sürükler.

  • Yaşadığımız hayatta hatalara yer olduğu gibi iş hayatında da hatalara yer vardır. Eğer bir hata yapmışsanız bunu kabul edin ve tekrarlanmaması için bundan ders alın.

  • İş arkadaşlarınızdan ya da müdürünüzden geri dönüşler alın. Eleştirilere açık olun. Alacağınız geri dönüşler, eleştiriler her zaman olumlu olmayabilir. Ama bu durumda moralinizi yüksek tutun. Kendinizi geliştirmek için olumsuz geri dönüşlerin üzerinde durun, daha verimli çalışın ve onları olumluya çevirin. Olumlu geri dönüşleri de bir kenara atmayın ve uygulamaya devam edin.


Similar entries

Yeni yılda yenilenen Workif

Yeni yılda yenilenen Workif

2019 yılıyla birlikte daha yenilikçi ve daha kullanışlı olmayı ilke edindik. Bu doğrultuda kurumsal imajımızı yeniledik. Daha pozitif renkler, daha pozitif bir arayüz ve çalışmayı ...

İş Takibi Nasıl Olmalı?

İş Takibi Nasıl Olmalı?

Yeni kurulan işletmeler ya da ofiste az zaman geçirip genelde dışarıda personeli bulunan mikro ölçekli kobiler için iş takibi her zaman sıkıntılı olmuştur.

Bu durum ...

Vizyoner Düşünceler No. 3 | Yeniyi üretirken popüleri arkana al!

Vizyoner Düşünceler No. 3 | Yeniyi üretirken popüleri arkana al!

İkinci yazımızı kısaca özetleyelim: “Civarında değil dibinde ol” diyerek müşterilerinizin hobilerini ezbere bilin dedik. Bu hobilerle ilgilenin, onları işinize entegre edin ve de gerçek profesyonellerle ...

Start-up Nasıl Büyütülür?

Start-up Nasıl Büyütülür?

Ülkemiz, 2010 yılından itibaren start-up, internet girişimciliği gibi kavramlara aşina. İstatistiklere göre Türkiye’deki yeni girişimcilerin sadece %20’si, 5 yıl sonra hala ayakta kalabiliyor. Start-up, melek ...

Viz. Düşünceler No. 4 | Deneme sun, deneyim yarat!

Viz. Düşünceler No. 4 | Deneme sun, deneyim yarat!

Üçüncü yazımızı kısaca özetleyelim: “Yeniyi üretirken popüleri arkana al!” diyerek önce müşterilerinizin dikkatini çekin ve onları girişiminize/platformunuza davet edin! “Yeni" kavramı, içinde benzersizlik ...