15 Gün Ücretsiz Dene

Mikro-Kobilere İşleri Yoluna Koyacak 5 Altın Tavsiye

Mikro-Kobilere İşleri Yoluna Koyacak 5 Altın Tavsiye

İş TakibiKariyerKobilerWorkifYeni Girişimciler

Mikro-Kobilere İşleri Yoluna Koyacak 5 Altın Tavsiye

Bu haftaki blog yazımızda Mikro-Kobiler için çok önem arz eden 5 altın değerindeki tavsiyeden ve bunlarla ilgili Workif'in çözümlerinden bahsedeceğiz. Kobi'yseniz kaçırmayın!


KOBİ tanımı nedir, açılımı nedir bunu artık hepimiz biliyoruz. Daha önceki blog yazılarımız olmak üzere Türkiye’deki işletmelerin %60’dan fazlası KOBİ olarak değerlendiriliyor.

Ülke ekonomisinin gerçek kahramanları KOBİ’ler, çalışanlarının sayısı ve finansal hacimlerine göre mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler şeklinde üçe ayrılıyor. Odaklanmak istediğimiz nokta ise başlangıç olarak işe ufak bir ekip ile başlayan firmalar, yani mikro-kobiler! Onların ayakta kalabilmesi ve piyasa koşullarıyla rekabet edebilmesi için doğru yönetilmesi şart!

Devlet tarafından pek çok destek ve teşvik verilse de bu süreçlerin takibi, kontrolü ve yönetimi neticesinde KOBİ’nin geleceği şekilleniyor. Mikro-Kobileri, 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden işletmeler olarak kısaca özetleyebiliriz. Yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan biri 1 milyon TL’yi geçmeyen firmalardır. Peki bu firmalar nasıl yönetilmelidir?

 

Mikro-Kobiler İçin İşleri Yoluna Koyacak 5 Tavsiye

 

Söz Uçar Yazı Kalır

Mikro-kobiler ortalama 5-6 kişiden oluşur. Bu nedenle işler firma içinde sürekli konuşularak yapılır. Belirli toplantılar alınır, hedefler belirlenir; fakat işler çoğu zaman istenildiği gibi gitmez. Firma ile ilgili hedefler, yapılacaklar ve işler sözlü değil de bir görev gibi yazılı olarak yapılırsa hem takibi hem kontrolü kolaylaşır. Performans ölçülür! Böylece firmanızda gerçekten emek verip çalışan ve verimli işler yapan kişiler tespit edilerek doğru kişilerle yola devam edilir.

Workif bu konuyu “Görevler Modülü”yle kolay ve efektif bir şekilde çözmektedir. İstediğiniz kişiye veya kişilere belirli tarihler arasında görev atayarak işin tamamlanıp tamamlanmadığını görebilirsiniz. Unutma ve gözden kaçırma gibi sebeplerle işleriniz yarım kalmaz.

 

Tüm İşlerinizi Tek Programdan Çözün

Firmanızı kurduğunuzda belki bildiğiniz belki de yeni tanışacağınız sorumluluklar ortaya çıkar. 7 - 8 kişilik bir ekiple proje yapmak kolay gibi gözükse de süreçlerin yönetimi sandığınızdan daha zordur. Bu süreçleri yönetemezseniz işinizi bitiremez ya da zarar açıklarsınız. Aynı şekilde; gelir gider hesabını yapabileceğiniz, alış ve satış faturası kesebileceğiniz kısaca ön muhasebe yapmanıza imkân tanıyacak birine daha ihtiyacınız vardır. Bununla birlikte teklif hazırlayıp anlaşma sağlayacak, satış ve tahsilat yapacak bir kişi derken ekibin kalanını da hesaba kattığımızda pek çok iş ortaya çıkmış olur.

Workif bu konuyu 9’u entegre, 12 farklı modülüyle kolay ve efektif bir şekilde çözmektedir. Proje takibinden görev takibine, ön muhasebeden teklif yönetimine, online tahsilattan insan kaynaklarına varan sayısız avantajlı modülleriyle işler yoluna koyar.

 

Kalite Standardı Belirleyin

2 - 3 kişilik firmalar için kalite olgusu en başta ikinci planan alınan bir değer olsa da bunun ihtiyacı zamanla ortaya çıkacaktır. 5 kişiden fazla firmalarda herkesin farklı bir çalışma stili vardır ve ortak kurumsal çizgiyi yakalamak zordur. Böyle olunca iş yapma ve sunma şekilleri farklılık göstererek şirketin kimliğine dair kalıcı bir değer oluşmaz.

Workif bu konuyu Müşteri | Tedarikçi modülüyle kolay ve efektif bir şekilde çözmektedir. Bu modül üzerinden oluşturulan müşteri ve tedarikçiler, herkesin aynı stil ve düzende kontrol edebileceği bir yapıya sahiptir. Bilgiler, bilgilerin sırası, düzeni, müşteriyle entegre projeler, görevler, ödemeler, teklifler, hatırlatma ve not gibi pek çok öğe tek arayüzde toplanmıştır. Bu girişlerin belirli kalite standardında gerçekleşmesi, işinize olan hakimiyeti güçlendirerek hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır. Tüm bu avantajlar zamanla bir değer oluşturup kaliteyi size sunarak sektörde sınıf atlamanıza ön ayak olacaktır.

 

Farklı Tahsilat Opsiyonlarını Deneyin

Mikro-kobilerin ayakta kalabilmeleri ve piyasayla rekabet edebilmeleri için doğru zamanda talep edilen ödeyi alması gerekir. Bu sıkıntı aslında tüm şirketler için geçerli olsa da ciro ve hacim büyüklükleri gereği ilk ve en çok etkilenen yine mikro-kobilerdir. Nakit sıkıntısı, uzaklık gibi sebeplerle müşterilerden bazen ödeme almak mümkün değildir. Kredi kartıyla ödeme kabul edebilmeniz içinse post cihazınızın olması ve yasada belirtilen gerekleri karşılamanız gereklidir. Ayrıca bu cihaz maliyettir.

Workif bu konuyu Online Tahsilat özelliğiyle kolay ve efektif bir şekilde çözmektedir. Öncelikle işinizle ilgili bir satış faturası oluşturmalı ve talep edeceğiniz ödemeyi kararlaştırmanız gereklidir. Bunun sonucunda çok kolay adımlarla online ödeme talep edebilir ve 2 iş günü içerisinde paranızı hesabınızda görebilirsiniz. Workif’in bu özel hizmeti pek çok firma tarafınan kullanılmaktadır.

 

Bilgilerinizin Güvende Olduğundan Emin Olun

Bilgilerinizi arşivlemek, onları belirli bir düzenle tutmak, saklamak ve çalışanlarınızla paylaşmak için bazen yerleşik bilgisayar programlarını bazen de ajanda gibi defter türevlerinden faydalanırsınız. Ne yazık ki bunlar kolaylıkla kaybolabilir, yırtılabilir, yanabilir, dijital veri ise virüs bulaşabilir, silinebilir ya da çok sık karşılaşılan "sistem çökmesi" meydana gelebilir. En önemlisi ise belirtilen hasara uğrayan veriler geri getirilemez. Bunun gibi sonuçlar hem firmanızı hem sizi ciddi sıkıntılara sokabilir.

Workif bu konuyu bulut bilişim sistemiyle kolay ve efektif bir şekilde çözmektedir. Workif’e internet olan herhangi bir yerden bağlanıp tüm işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Workif’te yapılan tüm işlemler kayıt altına alınıp günde 2 farklı sunucu tarafından yedeklenir. 256 bit SSL ile korunur. Yukarıda bahsettiğimiz hiçbir durum sizi sıkıntıya sokamaz.

 

Bu yüzden en başından beri Workif’le işler yolunda diyoruz.

 

Workif’i, aktif olarak kullandığı Instagram hesabından takip ederek sunduğu tüm değerlerle tanışabilir, sağladığı sayısız hizmet ile iş hayatınıza kolaylık ve disiplin sağlayabilirsiniz.

 

Tüm videolara Youtube hesabımızdan ulaşabilir ve izleyerek online kolaylıklar dünyasını keşfedebilirsiniz.

 

Birlikte büyüyeceğiz.

Workif Geliştirme Ekibi


Similar entries

Proje ve Görev Notlarındaki Süre Nedir, Nasıl kullanılır?

Proje ve Görev Notlarındaki Süre Nedir, Nasıl kullanılır?

Workif’in proje ve görev takibi temelinde hazırlanmış bir yazılımı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Zamanla başta mikro-kobiler olmak üzere müşterilerimiz için tüm işleri tek yerden yapmalarına imkân ...

Workif'le Tek Tıkla Online Ödeme Al

Workif'le Tek Tıkla Online Ödeme Al

Bilmeyenleriniz olabilir ama şimdi tekrar söylüyoruz: Ön muhasebesini Workif’le tutanlar tek tıkla ödeme alabiliyor. Satış faturanızı oluşturun. Sonrasında online ödeme butonuna tıklıyarak müşterinize linki gönderiyorsunuz ...

Kapı kapı dolaşmadan, vade beklemeden tek tıkla nasıl ödeme alabilirim?

Kapı kapı dolaşmadan, vade beklemeden tek tıkla nasıl ödeme alabilirim?

Alacaklarınızın tahsil etmede sorun mu yaşıyorsunuz? Vade beklemek istemiyor musunuz?

 

Workif, KOBİ'lerin tahsilat sorunlarını ortadan kaldırmak için online tahsilat sistemini geliştir ve sistemine entegre ...

Workif'te fatura tekrarı nasıl yapabilirim? Tekrarlı fatura nasıl oluşturabilirim?

Workif'te fatura tekrarı nasıl yapabilirim? Tekrarlı fatura nasıl oluşturabilirim?

Workif, kullanıcı dostu sade arayüzü sayesinde tüm modüllerde kolay kullanım sunar. Bununla birlikte gülümseten ipuçlarıyla işlerinizi kolaylaştırır. Ön muhasebenizi yaparken hızlı çalışmak ve pratik çözümlerle ...

Okullar Yaratıcılığı Öldürüyor

Okullar Yaratıcılığı Öldürüyor

Var olan eğitim sistemindeki yanlışlıkları Ken Rabinson çok güzel ifade ediyor.