15 Gün Ücretsiz Dene

Workif'te Yedekleme ve Veri Güvenliği

Workif'te Yedekleme ve Veri Güvenliği

WorkifYeni Girişimciler

Workif'te Yedekleme ve Veri Güvenliği

Yedekleme ve veri güvenliği konusu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha fazla önem taşımaktadır. Bu sebeple, Workif olarak kullanıcılarımızın verilerinin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir veri kaybının önüne geçmek zorundayız.


Güvenlik

Workif'te kullanıcılarımıza özel bir anahtar kodu üreterek kullanıcılarımızın tüm verilerini şifreliyor. Müşterilerimiz Workif'i kullanırken yine bu özel anahtar kodu ile verilerinin şifrelerini açıp verilerini kolaylıkla görebiliyorlar. Bunun için Workif, güvenli veri transferi algoritması olan RSA şifreleme algoritmasını kullanıyor.

RSA algoritması boyutu 1024 - 4096 bit arasında değişen ve iki adet özel anahtar kullanılıyor. Bir tanesi herkese açık olan özel anahtar (public key) diğeri ise gizli özel anahtar (private key). Veriler önce açık olan özel anahtar ile şifrelenir. Bu şifrelenmiş veriler yalnızca gizli özel anahtar ile açılabilir.

Workif'te aynı zamanda yapılan işlemlerin aktarımı için 256 bit SSL sertifikası kullanılmaktadır. 256 bit SSL olarak değinilmesinin nedeni ise SHA 256 tek yönlü şifreleme algoritması kullanılmasıdır. Amaç, gönderilecek olan veriyi bu algoritmayla doğrulayarak bağlantının güvenliğini ölçmektir. Eğer gelen şifrelenmiş veri ile gerçek verinin bu algoritmayla tekrar şifrelenmesi birbirleriyle uyumuşmuyor ise o bağlantı güvenli değildir. Veri gönderilirken 2048 bit RSA ile şifrelendiğinden gerçek veri hiç bir zaman okunamaz.

SHA 256 içinde zaman faktörünüde (timestamp) barındırdığından eğer bilgisayarınızın tarihi ve saati sertifika geçerlilik süresinde değilse tarayıcınız tarafından bağlantı güvenli olmadığına dair hata alırsınız.

Yedekleme

Workif'te günde 3'er kez 8 saatte bir otomatik veritabanı yedeği alınmaktadır. Bu yedekler ayrı bir sunucuda barındırılıp, veritabanında herhangi bir hata olması durumunda otomatik olarak geri yüklenir. Böylelikle, bu tür durumlardan Workif kullanıcıları etkinlenmez. Ayrıca, olası yazılım güncellemelerinde, her güncellemeden önce otomatik olarak yedek alınır.

Workif’i, aktif olarak kullandığı Instragram hesabından takip ederek sunduğu tüm değerlerle tanışabilir, sağladığı sayısız hizmet ile iş hayatınıza kolaylık ve disiplin sağlayabilirsin.

Birlikte büyüyeceğiz.
Workif İş Geliştirme Ekibi


Similar entries

Türkiye’nin en büyük çağrı merkezi bulutu şimdi Workif’le.

Türkiye’nin en büyük çağrı merkezi bulutu şimdi Workif’le.

Müşterilerinizin bilgilerini saklayacağınız bir veritabanı istemez misiniz? Ya da onlar aradığında isimlerinin karşısındaki çıkmasını? Tüm bilgilerini? İşte bu noktada Workif’le işler yolunda.

Arayan Müşterini Kaydet ...

Kobilerin Dijital Dönüşümü

Kobilerin Dijital Dönüşümü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaları ve rekabet güçlerini arttırabilmeleri için onları geleceğe hazırlayacak  “Dijital ...

Youtube Videolarıyla Adım Adım Workif Kullanımı | Sade Arayüz Basit Kullanım

Youtube Videolarıyla Adım Adım Workif Kullanımı | Sade Arayüz Basit Kullanım

Workif için önemli olan tek bir şey var: Yeni bir şey tanıtıyorsak bunu basit tutmak. Yeni düşünceler, yeni fikirler ve bu kapsama dahil hemen her ...

Workif'te fatura tekrarı nasıl yapabilirim? Tekrarlı fatura nasıl oluşturabilirim?

Workif'te fatura tekrarı nasıl yapabilirim? Tekrarlı fatura nasıl oluşturabilirim?

Workif, kullanıcı dostu sade arayüzü sayesinde tüm modüllerde kolay kullanım sunar. Bununla birlikte gülümseten ipuçlarıyla işlerinizi kolaylaştırır. Ön muhasebenizi yaparken hızlı çalışmak ve pratik çözümlerle ...

İŞLETME SAHİBİ OLARAK RAKİPLERİNİZDEN NASIL SIYRILIRSINIZ?

İŞLETME SAHİBİ OLARAK RAKİPLERİNİZDEN NASIL SIYRILIRSINIZ?

Günümüz dünyası geçmişten çok daha hızlı değişmeye başlamıştır. Hızlı değişen dünyada işletmelerin rakiplerden sıyrılarak ayakta kalabilmesi gerekmektedir. Bunun için yeniliklerin her geçen gün arttığı ortamda ...