15 Gün Ücretsiz Dene

online-iş-takip-uygulaması Yazıları

Türkiye'de Coworking Alanları ve Tercih Nedenleri

Dünya startup ekosisteminde sıkça duyduğumuz kavramlardan biri, coworking. Yeni blog yazımızda sizlere, Türkiye'de bulunan coworking alanlarından ve bu alanları tercih etmenize yardımcı olacak sebeplerden bahsettik.

4 adımda şirketimi nasıl büyüttüm? Adım adım başlangıç hikâyesi.

Sürekli sağda solda defter gezdirmekten bıkmıştım. Böyle bir günün sonunda masama çöktüm ve kendime şunu sordum: Adını hatırlamakta zorlandığım müşteriyle olan randevumu nasıl öğrenebilirim?

GELENEKSEL OFİS ORTAMINDAN ONLİNE OFİS ORTAMINA

Workif ekibi olarak bu yazımızda geleneksel ofis ortamının yarattığı dezavantajları ve online ofis ortamının sunduğu avantajları anlatacağız. 

Geleneksel ofis ortamında;

  • İş yürütmenizde gerekli olacak tüm bilgiler yazılı olarak tutulur ve biriktirilir. 
  • Bilgiye ulaşmak için fiziksel olarak ofis ortamında bulunmanız gerekir. 
  • Yazılı olarak tutulan dokümanlar maliyetlidir, çevre kirliliği yaratır ve zaman kaybına uğratır ...

TÜRKİYE’DE ONLINE KULLANIMIN YAYGINLAŞMASI

Türkiye’nin ilk internet bağlantısıyla buluşması 1993 yılında gerçekleştirmiştir. İnternet kullanımının ticari kuruluşlar ve hane halkıyla buluşması ancak 1996 yılında mümkün olmuştur. 1996’dan bu yana Türkiye’de internet kullanımı oranlarında her yıl yüksek bir artış görülmektedir.

TÜİK’in verilerine 2017 verilerine göre her 10 haneden 8’i internet erişimine sahipken, 16-74 yaşları arasındaki bireylerin internet kullanımı oranları % 66.8’e ...

Kobilerin Genel Sorunları ve Çözüm Yolları

Ülke ekonomimizin %93’ünü mikro ölçekli kobiler oluşturmaktadır. Nicel olarak fazla olan bu işletmeler ne yazık ki nitel anlamda aynı oranda katkı sağlayamaz durumdalar. Bu durum onların ülke ekonomisinde sadece %46’lık katma değer üretmelerine sebep olmaktadır.

İş takiplerindeki yanlışlık, mikro ölçekli kobilerin karmaşa içinde çalışmalarına ve bu karmaşadan kaynaklı sis bulutları yüzünden önlerini görememe durumunu oluşturmaktadır ...